header
// Kwekerij Spilt

Over ons

Kwekerij Spilt geschiedenis 1919

Het begin van de kwekerij.

Kwekerij Spilt is gestart in het jaar 1919 toen opa G. Spilt grond kocht aan de Huizerstraatweg om er groente te gaan kweken.

Oma Spilt ventte in eerste instantie deze groente zelf uit in Huizen. Later werd de groente naar de veiling in Hilversum gebracht en geveild. Toen er een veiling in Naarden kwam werd de groenten daar geveild en na het opheffen van deze veiling ging men weer naar Hilversum.

Kwekerij Spilt geschiedenis 1960

Dirk Spilt neemt de kwekerij over.

Intussen was vader Dirk Spilt ook werkzaam in de kwekerij en hij nam in 1960 de groentekwekerij van zijn vader over.

Na het opheffen van de veiling in Hilversum verkocht vader Dirk de groente vanuit zijn schuur aan de Huizerstraatweg. Daarnaast begon de verkoop van groenteplanten, aan de volkstuinder, behoorlijke vormen aan te nemen en werd ook gestart met de verkoop van kruiden en perkplanten.

Kwekerij Spilt geschiedenis 1986

Gert Spilt neemt de kwekerij over.

In 1986 nam zoon Gert Spilt, de huidige eigenaar, het bedrijf over.

Hij bouwde het bedrijf met de hulp van echtgenote Ineke uit tot een goed lopend bedrijf met een vaste klantenkring en een aantal zeer ervaren personeelsleden met een lange staat van dienst.

Kwekerij Spilt geschiedenis 2016

Ineke Spilt-Bom.

In 2016 overleed plotseling Ineke Spilt-Bom.

Na een moeilijke periode, waarin iedereen zijn weg moest vinden, kwam er weer plezier in het werk. Later kwam Jacolien in het leven van Gert. Haar frisse kijk op het bedrijf inspireerde iedereen en na diverse aanpassingen en vernieuwingen werd het een prachtig plantencentrum.

Kwekerij Spilt geschiedenis 2019

100-jarig bestaan.

Publiciteit in de media (krant en televisie) bracht ons nog meer naamsbekendheid.

De burgemeester en wethouder kwamen ons feliciteren en uit hun handen ontvingen wij, mede wegens maatschappelijke betrokkenheid, de eerste zilveren legpenning, uitgereikt door de Gemeente Gooise Meren.

Kwekerij Spilt geschiedenis 2020

Topkwekers.

Vanaf 1 januari 2020 maakt Kwekerij Spilt deel uit van de ‘Topkwekers’, een coöperatieve vereniging bestaande uit een afsplitsing van de Huyskweker groep.

Topkweker is een veelzeggende naam waaronder een aantal kwekers van zomerbloeiers in Nederland samenwerken. Een naam die staat voor vakmanschap, een gastvrij onthaal op de kwekerij en een fantastische bloei dankzij de topproducten. Een nieuw en fris logo toont ons vertrouwen in de toekomst.

header

Wij zijn geopend op maandag van 10.00(!) - 17.00 uur en woensdag t/m zaterdag van 09.00 - 17.00 uur. Voor informatie bel 0356949288.